Ministrica Divjak: Nastavlja se reforma obrazovanja u 72 škole i edukacija učitelja

Ministrica Divjak: Nastavlja se reforma obrazovanja u 72 škole i edukacija učitelja

Foto: Pixsell/Žarko Bašić 

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je danas ispred Banskih dvora da se reformski procesi u resoru znanosti i obrazovanja provode u četiri segmenta, ocijenivši to krupnim iskoracima.
 
"Mi imamo reforme u svakom od područja u kojima radimo. Nastavljamo kurikularnu reformu s eksperimentalnom fazom u 72 škole. To se punom parom radi i sada su u tijeku široke edukacije učitelja", rekla je Divjak odgovarajući na pitanje novinara što se od reformi može očekivati u njezinu resoru.
 
U strukovnom se obrazovanju, podsjetila je, ide s pilot projektom dualnoga obrazovanja, uz angažiranje milijarde kuna za dvadesetak centara kompetentnosti u cijeloj Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"U visokom obrazovanju radimo više na relevantnosti primjenom Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te novim programskim ugovorima za Sveučilišta, a u znanosti na programima koji potiču izvrsnost u znanosti", istaknula je.
 
"Dakle, u četiri segmenta imamo reformske procese i to su krupni iskoraci. To nisu male stvari", zaključila je ministrica Divjak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara