Ministrica Grabar-Kitarović posjetila Kanadu

HRVATSKA ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u nedjelju i ponedjeljak Kanadu gdje je s kanadskim dužnosnicima razgovarala o približavanju Hrvatske Europskoj uniji.

Grabar-Kitarović se u ponedjeljak u kanadskom ministarstvu vanjskih poslova u Ottawi susrela sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Peterom Harderom, generalnim direktorom uprave za EU, sjevernu i zapadnu Europu Norbertom Kalischom i generalnim direktorom za srednju, istočnu i južnu Europu Davidom Prestonom.

Ona ih je obavijestila da Hrvatska očekuje da će u prosincu dobiti točan datum početka pregovora o uključenju u EU i da bi pregovori mogli početi u ožujku ili travnju 2005., doznaje Hina u Washingtonu iz hrvatskog veleposlanstva u Ottawi.

Kanadski sugovornici pozdravili su napore Hrvatske za pristup EU i rekli da će se oni pozitivno odraziti i na kanadsko-hrvatske odnose, reklo je veleposlanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kanadski dužnosnici kazali su kako je Hrvatska postala model za druge zemlje jugoistočne Europe i naglasili važnost hrvatskih nastojanja za razvijanjem regionalne suradnje, doznaje se iz istog izvora.

Ministrica Grabar-Kitarović rekla je kako je sada pravo vrijeme za ulaganja u Hrvatsku i pozvala Kanadu da ojača investicije u hrvatsko gospodarstvo.

Grabar-Kitarović je posjetila i kanadski parlament gdje je o približavanju Hrvatske EU-u razgovarala sa senatoricom Lornom Milne, predsjednicom parlamentarne asocijacije Kanada-Europa.

Hrvatska se ministrica u nedjelju u Torontu susrela s predstavnicima hrvatske iseljeničke zajednice u Kanadi kojima je također govorila o priključenju Hrvatske Europskoj uniji.

U razgovorima u Torontu i Ottawi sudjelovao je hrvatski otpravnik poslova u Kanadi Ante Barbir.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara