Ministrica Grabar-Kitarović u jednodnevnom posjetu Argentini

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović tijekom jednodnevnog posjeta Argentinskoj Republici susrela se s počasnim konzulima Republike Hrvatske u Argentinskoj Republici i Istočnoj Republici Urugvaj, te s predstavnicima hrvatske zajednice u Buenos Airesu, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Ministrica Grabar-Kitarović razgovarala je u Buenos Airesu s počasnim konzulicama Republike Hrvatske u Rosariu i Tucumanu (Argentinska Republika) Lucijom Žižić i Catalinom Lonac te s počasnim konzulom Republike Hrvatske u Montevideu, u Istočnoj Republici Urugvaj Eduardom Antonićem, ističe se u priopćenju.

Ministrica je okupljenim predstavnicima hrvatske zajednice u Buenos Airesu izrazila zadovoljstvo što u Argentinskoj Republici može proslaviti desetu obljetnicu vojno-redarstvene akcije Bljesak. Svojim posjetom ministrica Grabar-Kitarović pokazala je važnost uloge hrvatske zajednice u Argentini te joj zahvalila na pomoći koju je pružila Republici Hrvatskoj u trenutku kada je to bilo najpotrebnije.

Hrvatska zajednica u Argentini, kao jedna od najbrojnijih hrvatskih zajednica, broji oko 250.000 Hrvata od kojih većina živi u glavnom gradu Argentinske Republike, Buenos Airesu i danas je vrlo senzibilizirana za sva bitna pitanja hrvatske države, ističe se u priopćenju MVPEI.

(Hina) xpp ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara