Ministrica Kosor položila temeljni kamen za izgradnju kuće SOS-Zajednice mladih Osijek

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je danas temeljni kamen za kuću SOSZajednice mladih Osijek II, koja se gradi zahvaljujući donaciji Zvonimira Bobana od milijun i 200 tisuća kuna.

Bobanova donacija za izgradnju kuće SOS-Zajednice mladih cjelokupni je prihod s njegova oproštajnog susreta u jesen 2002., kada su u dvoboju na maksimirskom stadionu Svjetske zvijezde pobijedile Vatrene -reprezentaciju Hrvatske iz '98. 2:1, pogotcima Papina i Leonarda, dok je jedini pogodak za Hrvatsku, kao gost, postigao Goran Ivanišević

Kako je na otvaranju istaknula dr. Mariza Katavić, predsjednica Udruge SOS - Dječje selo Hrvatska, grad Osijek i Osječko-baranjska županija besplatno su ustupili zemljište, svi dokumenti su bez problema i na vrijeme ishodovani, što je "dokaz velike ljubavi za budućnost mladih osoba koje će tu stanovati". U kući će živjeti 16 mladih bez roditeljske skrbi, koji će tu boraviti tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica Kosor istaknula je kako je to primjer brige za mlade i način kako organizirano društvo u tome može pomoći. Ministrica je obišla SOS-Zajednicu mladih Osijek I, gdje već stanuje 16 mladih u dobi od 15 do 19 godina, zajedno s četiri odgajatelja i voditeljem zajednice.

U Belom Manastiru ministrica Kosor potpisala je sporazum s gradonačelnikom Davorinom Bubalovićem o financiranju obnove objekta za skrb o starijim i nemoćnim osobama, čija je vrijednost milijun i 900 tisuća kuna. Objekt će biti prilagođen starim osobama i invalidima, a radovi trebaju biti gotovi do 11. studenoga, Dana grada Beloga Manastira. U domu će biti smješteno 50-ak osoba.

(Hina) xvsik yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara