Ministrica Murganić kaže da je štrajk javnih službi legalan

Ministrica Murganić kaže da je štrajk javnih službi legalan
Foto: Hina

ŠTRAJK javnih službi je legalan, ali ne smiju ispaštati korisnici, izjavila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u Vinici kod Varaždina, gdje je obišla radove na dogradnji dječjeg vrtića, koje sufinancira to Ministarstvo.

Zamoljena da komentira najavljeni štrajk sindikata javnih službi, koji će početi 28. studenog, i uz to vezanu izjavu SDP-ovog zastupnika Gordan Marasa da je bolje povećati plaće učiteljicama, medicinskim sestrama i ostalim javnim službenicima nego kupovati 16 aviona, ministrica Murganić rekla je da je, što se tiče zaposlenika u socijalnoj skrbi, u lipnju na sjednici vlade donesena uredba o povećanju koeficijenata upravo zaposlenicima iz socijalne skrbi te da je o tome i danas razgovarala s kolegicama u Centru za socijalnu skrb u Novom Marofu, gdje je obišla radove na izgradnji novog objekta Centra.

"Oni su pokazali zadovoljstvo jer su upravo socijalni radnici i zaposlenici u socijalnoj djelatnosti bili na neki način najniži s plaćama... Njihov prosjek je još uvijek najniži, s obzirom da prosvjetni i zdravstveni radnici imaju veće plaće. Ali pojedinačno kad uspoređujemo radna mjesta, onda smo se približili i ujednačili", izjavila je ministrica Murganić te dodala da će se kao ministrica, koja je cijeli radni vijek provela u socijalnoj skrbi, uvijek zalagati za dignitet i zaposlenika i korisnika socijalne skrbi.

"Štrajk je legalan"

"Štrajk je legalan. Sigurno da mi neće biti drago ako će zbog bilo kakvog oblika prosvjeda biti zakinuti naši korisnici. Ali, isto tako sam svjesna toga da su upravo u socijalnoj skrbi naši zaposlenici navikli da dijele sudbinu naših korisnika i da će učiniti sve da oni ne osjet taj bunt", naglasila je Murganić.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Novom Marofu je obišla radove na izgradnji novog objekta Centra za socijalnu skrb, koje Ministarstvo financira s 8,2 milijuna kuna, a u Vinici dogradnju dječjeg vrtića, koju sufinancira s 1,2 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara