Ministrica Murganić odgovorila Jeleni Veljači

Ministrica Murganić odgovorila Jeleni Veljači
Foto: Patrik Macek/Pixsell

NAKON subotnjeg prosvjeda inicijative #spasime, na kojemu je bio i premijer Andrej Plenković, predstavnice te inicijative sastale su se s njim u Banskim dvorima danas točno u podne. Nakon dvosatnog sastanka dogovoreno je nekoliko mjera, a među njima i najglasniji zahtjev - onaj o izmjeni kaznenog zakona - naišao je na odobravanje vladajućih. 

Uspostavit će se i linija pomoći za žrtve nasilja te otvoriti sigurne kuće u svim županijama. U inicijativi su zadovoljni sastankom, no poručuju da od zahtjeva neće odustati sve dok se ne uspostavi učinkovit sustav. 

Današnji razgovor trajao je dva sata, a ministrica Murganić i sama je pohvalila prosvjed. Nakon prosvjeda Jelena Valjača, jedna od njegovih organizatorica, izjavila je kako bi se ministrica trebala osjećati "užasno zbog toga što se žrtve nasilja obraćaju njoj na društvenim mrežama, a ne sustavu koji bi ih trebao štititi".

Murganić odgovorila Veljači

"Ja bih zaista rekla da podržavam svaku inicijativu i ovaj medijski prostor koji su oni zauzeli svakako će dobro doći svima nama koji imamo jednaki cilj - što veću zaštitu i prevenciju od nasilja. Posebno bih istaknula i da su u današnjem dvosatnom razgovoru i predstavnice ove inicijative vidjele da je nama danas bilo lako njima predočiti da smo mi svi iz pojedinih resora koji smo bili prisutni, na tragu svih tih rješenja koje su one rekle", komentirala je Murganić za HRT

"Što se tiče izjave gospođe Jelene Veljače, ja sam u sustavu 38 godina, sve što je ona pričala i sve patnje tih žena su meni bliske. Ja sam, uz onaj svoj redovan posao, bila godinama i volonterka i partner u ženskoj grupi Korak, u skloništu za žrtve nasilja u Karlovcu, i meni je jedino užasno da bilo tko mora prolaziti ovakve patnje kao što su prolazile ove žene", dodala je, zaključivši kako je Veljačina opaska komentar na koji ona ima pravo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara