Ministrica Pejčinović Burić sutra ide u posjet Indiji i Južnoj Koreji

Ministrica Pejčinović Burić sutra ide u posjet Indiji i Južnoj Koreji
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić službeno će posjetiti Indiju 22. listopada te Južnu Koreju 23. i 24. listopada, priopćeno je iz MVEP-a. Tijekom posjeta Indiji, prvom na ministarskoj razini  nakon 17 godina, ministrica Pejčinović Burić susrest će se s indijskom ministricom vanjskih poslova Sushmom Swaraj.

Dvije ministrice će potpisati Ugovor o obavljanju dohodovne djelatnosti članova obitelji, članova diplomatskih misija ili konzularnih ureda i Program kulturne razmjene između vlade Republike Hrvatske i vlade Republike Indije za godine 2019. – 2022. Tijekom posjete ministrica će se susresti i s predsjednicom indijskog parlamenta Sumitrom Mahajan.  

Susret s korejskom ministricom vanjskih poslova 

Tijekom službenog posjeta Koreji ministrica Pejčinović Burić susrest će se s ministricom vanjskih poslova Kang Kyung-wha, predsjednikom vlade Leejem Nak-yeonom, potpredsjednikom parlamenta Joom Seung-yongom kao i s članovima korejsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.

Za vrijeme posjeta Južnoj Koreji ministrica će posjetiti sveučilište Hankuk a službeno će otvoriti veleposlanstvo Republike Hrvatske u Seoulu. U toj prigodi ministrica Pejčinović Burić će počasnom konzulu Republike Hrvatske u Koreji In-Mo Yangu, uručiti visoko državno odlikovanje - Red Ante Starčevića za jačanje gospodarskih veza dviju zemalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara