Ministrica pravosuđa o suđenju vukovarskoj trojici i slučaju Brezovici

MINISTRICA pravosuđa Vesna Škare Ožbolt poduprla je danas odluku Haaškoga suda (ICTY) da se Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima za pokolj 250 ljudi iz vukovarske bolnice, sudi u Haagu.

"Pozdravljam tu odluku haaške tužiteljice jer težina počinjenih zločina zaslužuje da im se sudi na Haaškome sudu", izjavila je danas ministrica Škare Ožbolt nakon konferencije za novinare DC-a.

Dodala je kako je dobro da je glavna tužiteljica povukla svoj prijedlog iz veljače, kada je zatražila da se sudski proces održi u Hrvatskoj, gdje je zločin počinjen, ili u Srbiji, gdje je zbog tog zločina na sud već izašlo 17 osoba.

Ministrica je također rekla kako očekuje da Sudsko vijeće uskoro donese odluku o prebacivanju suđenja u Hrvatsku u slučaju Norac-Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o slučaju Brezovica i napisima medija o zastari zbog koje se ne može podnijeti kaznena prijava protiv Jelene Brajše i Nine Žganeca, ministrica Škare Ožbolt je istaknula da državni odvjetnik odlučno vodi cijeli proces te da moraju biti kažnjeni svi počinitelji bez obzira na to o kome je riječ.

"Neka Državno odvjetništvo utvrdi tko je aktivno činio kaznena djela, a tko je učinio propust, jer se kazneno djelo može počiniti i propustom", rekla je ministrica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara