Ministrica Škare-Ožbolt u Vukovaru

Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt ocijenila je danas u Vukovaru kako je pravosuđe prioritet nove Vlade i to, kako je rekla, ne samo zbog približavanja Hrvatske Europskoj uniji nego i zbog velikih teškoća s kojima se građani susreću u tom području.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka Vesne Škare-Ožbolt sa sucima i predsjednikom Županijskog suda u Vukovaru Antom Zeljkom ministrica je također najavila mjere koje će predložiti Vladi kako bi uštedama i prerasporedom novca povećala učinkovitost pravosuđa.

Za primjer je navela kako se samo za poštanske usluge, odnosno telefone i dostavu spisa u Ministarstvu pravosuđa troši 100 milijuna kuna na godinu. Po njezinim riječima dostavu bi spisa trebali preuzeti pravosudni policajci. Govoreći o suradnji s Haaškim sudom u vezi s preuzimanjem hrvatskih sudova pojedinih predmeta, Vesna Škare-Ožbolt je ustvrdila kako će to biti izvrsna prilika da se pokaže nepristranost hrvatskih sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Reforma zahtijeva ne samo zakonske promjene nego i novac za konkretne projekte, navela je i dodala kako će ove godine za gradnju zgrade vukovarskog suda biti izdvojeno oko 12 milijuna kuna, koja će stajati ukupno 36 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi iduće godine.

Nakon sastanka s predsjednikom i sucima Županijskog suda u Vukovaru i općinskih sudova s područja Vukovarsko-srijemske županije, s kojima je razgovarala o infrastrukturnim teškoćama sudova i ulaganjima za učinkovitiji rad sudstva, ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt posjetila je i Županijsko državno odvjetnišvo u Vukovaru.

(Hina) xžd yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara