Ministrica Škare-Ožbolt u Zadru o uvjetima rada sudaca

MINISTRICA pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt danas je u Zadru s čelnicima Županijskog, Općinskog, Trgovačkog i Prekršajnog suda razgovarala o uvjetima života i rada sudaca i nakon toga se sastala s dogradonačelnicom Anom Lovrin.

Ministarstvo će pomoći sudovima u Zadru da poboljšaju radne uvjete jer u sudačke prostorije nije ulagano 50 i više godina, rekla je novinarima ministrica Škare-Ožbolt. Dva su ključna problema u pravosuđu, istaknula je, dodavši da je jedan od njih velik broj predmeta, a drugi dugotrajnost sporova. Problem pravosuđa je pitanje broj jedan za ulazak Hrvatske u EU, rekla je Škare-Ožbolt.

Zadar je grad koji se najbrže razvija u Hrvatskoj, a sudovi moraju pratiti taj razvoj, ocijenila je. Stoga ćemo učiniti sve da poboljšamo uvjete rada sudova u Zadru.

Na novinarske upite o osnivanju savjeta za suradnju s Haaškim sudom pri Ministarstvu Vesna Škare-Ožbolt je među ostalim rekla da suradnja s tužiteljstvom i sudom u Haagu mora biti na pravnoj, a ne na političkoj osnovi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je ministrica istaknula da je nova Vlada ozbiljno shvatila važnost pravosuđa te da će nastaviti ono što je bivša Vlada pozitivno činila u pravosuđu, a zaustaviti ono loše, primjerice, ulogu javnih bilježnika u ovršnom postupku.

Ministrica je najavila da će sudski savjetnici preuzeti činovničke poslove na sudovima pa će suci prestati biti činovnici i usredotočit će se na rješavanje sudskih predmeta i pridonijeti smanjenju njihova broja.

(Hina) ima vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara