Miro Kovač odustao: "Neću se kandidirati za šefa HDZ-a, to bi dovelo do polarizacije u stranci"

Miro Kovač odustao: "Neću se kandidirati za šefa HDZ-a, to bi dovelo do polarizacije u stranci"

Foto: Hina

U SREDIŠNJICI HDZ-a održava se sastanak koordinacije ministara, ali i sastanak predsjedništva HDZ-a. Peglaju se zadnji detalji i pripreme za unutarstranačke izbore, na kojima je zasad jedini javni kandidat Andrej Plenković.

Postojala je mogućnost da se Miro Kovač kandidira za predsjednika stranke, no on je upravo objavio kako odustaje od te utrke, rekavši kako bi to dovelo do polarizacije u stranci.

"S obzirom na ozračje u stranci i u široj javnosti, moja bi kandidatura dovela do polarizacije unutar HDZ-a. Ja to ne želim, na to nemam pravo. Interesi stranke su ispred mojih osobnih ambicija. Neću se kandidirati za predsjednika i želim da iskoristimo to vrijeme za promidžbu unutar stranke, za pripreme za parlamentarne izbore", rekao je Kovač.

"HDZ mora pobijediti. Sve prijatelje koji su me ohrabrivali na kandidaturu molim da svoj entuzijazam usmjere na izbornu promidžbu kako bi HDZ pobijedio na izborima. Što se tiče napisa o nagovaranjima, moram reći da sam od osnovne škole samostalna osoba te oduvijek sam donosim odluke", rekao je Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara