Miroslav Kutle na sudu zbog Dalme: Optužnica stara sedam godina, a suđenje nije započelo

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Arhiva

NIJE SE najpoznatiji privatizacijski mogul u Hrvata Miroslav Kutle jutros dugo zadržao na splitskom Općinskom sudu. Slučaj Dalma, optužen još prije sedam godina, nije ni danas krenuo s mrtve točke. Došao je Kutle, ali nije bilo pola od 12-oro optuženika, pa je sutkinja Marisa Matić odgodila raspravu, a iduću zakazala za početak iduće godine. 

Hoće li devet godina do zastare biti dovoljno?

Treba utvrditi nekoliko prebivališta, pronaći još par branitelja, i uz dosta sreće okupiti sve koji joj nedostaju u sudnici. Već je imala jedno ročište u rujnu, no tad se nije pojavio Kutle. Nema potrebe za pretjeranim dramatiziranjem, uvjerena je sutkinja Matić, jer zastara nastupa tek 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kutlom i Dalmom bavilo se prije Matićke četvero njezinih kolega, no nitko nije započeo sa suđenjem. Stari je to problem predmeta iz oblasti gospodarskog kriminaliteta. Dosta će vremena i novaca otići na financijsko-knjigovodstveno vještačenje, koje je obavezan dio ovakvih suđenja, tako da se ni zastarni rok ne čini baš tako bagatelnim i nedostižnim. 

Optužnicu je inače potpisala aktualna Uskokova šefica u Splitu Natalija Petković, koja danas vadi mast Cviku i ekipi. Kutlu i ostale tereti za privatizacijske makinacije u Dalmi i Jadrantekstilu, splitske tvrtke koje su sredinom 90-ih završile pod Kutlinom šapom. Nisu se dobro proveli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara