Miroslav Kutle sutra počinje s iznošenjem obrane u "Slučaju Tisak"

GOTOVO dvije i pol godine nakon početka ponovljenog suđenja u tzv. slučaju Tisak prvooptuženi Miroslav Kutle sutra će početi iznositi svoju obranu na zagrebačkom Općinskom sudu pred kojim je s još 12 osoba optužen da je oštetio tvrtku Tisak za 47 milijuna kuna.

Suđenje u "slučaju Tisak" počelo je sredinom listopad 2000. kada je Kutli i ostalima pročitana optužnica koju su oni odbacili, negirajući da su počinili kaznena djela.

Kutle je jedini od optuženika tada bio u pritvoru. Nakon više od 15 mjeseci provedenih u zagrebačkom Okružnom zatvoru u Remetincu pušten je na slobodu sredinom svibnja 2001.

U listopadu iste godine, nakon jednogodišnjeg postupka u kojem su saslušani brojni svjedoci, suđenje je prekinuto zbog zahtjeva Kutlinih branitelja da se izuzme sutkinja Ksenija Gržin za koju su smatrali da postupak vodi pristrano. Tom zahtjevu je udovoljeno, a za novu sutkinju imenovana je Koraljka Bumči zbog čega je suđenje, sredinom studenoga 2001., formalno krenulo ispočetka. Kutle i ostali optuženi tada su po drugi put izjavili da nisu krivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na suđenju je saslušan velik broj svjedoka, a iskaz su dali i dvoje financijsko-knjigovodstvena vještaka, od kojih je jednu Kutle i kazneno prijavio, optužujući ju da je dala lažni iskaz.

Optužnica u "slučaju Tisak" ima 11 točaka u kojima se opisuje navodno nezakonito poslovanje unutar Kutlina "Globus Holdinga". Kutle je optužen da je ostale optuženike poticao na gospodarske zlouporabe kojima je Tisak, najveći hrvatski distributer novina, navodno oštećen za oko 47 milijuna kuna.

Ostali optuženici terete se kao počinitelji ili pomagači u zlouporabama u gospodarskom poslovanju, te krivotvorenju službenih isprava.

Uz Kutlu, na optuženičkoj klupi su Zdenko Francetić, Božidar Marić, Petar Anić, Krunoslav Marčinko, Ivan Majić, Juraj Hrvačić, Mladen Strukan, Ivan Granić, Tomislav Mesarić, Milena Šenator, Dražen Mandić i Stanko Koncul.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara