Miroslav Tuđman je 1995. dobio viši vojni čin kao rođendanski dar mame Ankice

Foto:Tomislav Krišto / Cropix

MIROSLAV Tuđman promaknut je 1995. u čin general-bojnika protivno Zakonu o službi u oružanim snagama, što mu je navodno bio dar majke Ankice za 49. rođendan, koji je tada slavio.

Kako piše tjednik Novosti, Tuđmana juniora je 24. svibnja 1995. ministar obrane Gojko Šušak promaknuo u čin pričuvnog general-bojnika, no odluka je već istoga popodneva promijenjena, na nalog oca i tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sin Miroslav je odmah postao djelatni  general-bojnik, pa je tako preskočio nekoliko stepenica. Najopipljivija razlika između pričuvnog i djelatnog generala nije u vojnoj časti, kako bi neki pomislili, nego u tome da prvi ne dobiva plaću, a drugi da.

Preskakanje vojne hijerarhije i zakona dogodilo se navodno na intervenciju koja je (opet) ostala u krugu obitelji. Prema dokumentaciji i svjedočanstvima kojima raspolažu Novosti, viši čin Miroslavu Tuđmanu dogovoren je  na nagovor Ankice Tuđman, koja je na taj način sina željela "počastiti" za rođendan. General-bojnik Miroslav Tuđman ušao je u novi saziv Sabora kao zastupnik s HDZ-ove liste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara