Miroslav Tuđman o istrazi protiv HDZ-a: I Microsoft se podijelio napola pa se nije raspao!

Miroslav Tuđman o istrazi protiv HDZ-a: I Microsoft se podijelio napola pa se nije raspao!

Foto: Arhiva

HOĆE LI se HDZ raspasti "na proste faktore" nakon što je Jadranka Kosor jutros potvrdila da se protiv stranke prvi put u 22 godine postojanja vodi istraga, pitali smo i HDZ-ovog prvoborca s kraja osamdesetih, sina prvog predsjednika, Miroslava Tuđmana. 

I SDP je početkom devedesetih pao na pet posto, a vidite ih sad

"Svima je jasno da HDZ trenutno proživljava najteže trenutke, ali stranke imaju svoje uspone i padove. Početkom devedesetih kad je SDP tek promijenio ime iz Saveza komunista Hrvatske (SKH), pao je na manje od pet posto, a vidite gdje su sada", izjavio je za Index Tuđman junior.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kaže da prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman nikad ne bi dopustio da se njegovoj stranci dogodi ovo što se upravo događa Kosoričinom HDZ-u.

"I Microsoft se podijelio napola pa se nije raspao!"

"To se u vrijeme Franje Tuđmana ne bi dogodilo, on jednostavno nije vodio takvu politiku. Razlika između njegovog HDZ-a i svih današnjih stranaka na sceni, jest ta što već deset godina nema politike koja štiti nacionalne interese", kaže Tuđman i dodaje da bi HDZ hitno trebao provesti unutarstranačke izbore "i vratiti se na načela suverenosti".

Svoju bivšu stranku usporedio je, ni manje ni više, nego s Microsoftom Billa Gatesa! "Sjetite se Microsofta, koji je bio kažnjen i morao je svoje carstvo podijeliti napola. No, nisu se raspali! HDZ, međutim, mogu kazniti birači na izborima", zaključuje Tuđman, koji ipak ne vjeruje da će Uskokova istraga i sve izvjesnija optužnica zauvijek izbrisati HDZ s lica zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara