Misija OESS-a pozvala na ujedinjavanje dvije gimnazije u Mostaru

VODITELJ Misije OESS-a u BiH Robert Bicroft pozvao je u ponedjeljak lokalne političke i obrazovne dužnosnike hercegovačkoneretvanske županije na ujedinjavanje gimnazije iz istočnog i gimnazije iz zapadnog dijela Mostara u jednu gimnaziju.

Bicroft je danas sa lokalnim dužnosnicima hercegovačkoneretvanske županije razgovarao o prevladavanju poteškoća u obrazovanju u Mostaru. Pri tomu je naglasio da je ujedinjavanje dvaju mostarskih gimnazija u jednu srednješkolsku ustanovu, kako se izrazio, najbolje mjesto za početak reforme obrazovanja u cijeloj BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u BiH je, pod pokroviteljstvom Misije OESS-a, u tijeku akcija usuglašavanja nastavnih planova i programa na cjelokupnom području zemlje. Za tu svrhu formirano je i Povjerenstvo za reviziju udžbenika čiji članovi su se nedavno dogovorili da se iz udžbenika povijesti u oba bosanskohercegovačka entiteta od iduće školske godine brišu izrazi "ustaša", "četnik" i "balija". Međutim, članovi ovog Povjerenstva se nisu usuglasili o naravi nedavnoga rata, pa tako u udžbenicima povijesti u Republici Srpskoj ostaje definicija kako je nedavni rat bio "tragični sukob naroda", a u udžbenicima povijesti u Federaciji BiH ostala je formulacija kako je to bila "agresija" na Bosnu i Hercegovinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara