Mještani zapalili svijeće ispred kuće curice koja je sinoć poginula u Zagrebu

Mještani zapalili svijeće ispred kuće curice koja je sinoć poginula u Zagrebu
Foto: Index

U 19 sati počelo je bdjenje, a susjedi i prijatelji zapalili su svijeće za djevojčicu koja je sinoć poginula u naletu BMW-a u zagrebačkom naselju Blato.

Okupilo se više desetaka ljudi koji su u tišini zapalili svijeće. Okupljeni su se nakon 20-ak minuta uputili do kuće poginule djevojčice gdje su ostavili svijeće koje su ranije zapalili na cesti.

"Ne možeš jednostavno cestu prijeći. Tu je igralište, takvo je kakvo je, žalosno. Malo-malo lopta ode na cestu. Tu je okretište za autobuse", govorila je jedna mještanka. Dodala je i da nema svjetla, a da tu djeca često prelaze cestu. Kaže da se godinama bore zbog toga.

Podsjetimo, u teškoj nesreći na pješačkom prijelazu sinoć oko 21 sat poginula je sedmogodišnja djevojčica.

Na nju je, dok je prelazila cestu u pratnji oca preko pješačkog prijelaza, naletio osobni automobil marke BMW krapinskih registracijskih oznaka.

>> Otac poginule curice: Dojurio je velikom brzinom. Uzeo mi je cijeli život

HRT je razgovarao s ocem djevojčice koji je bio s njom u trenutku kada ju je udario automobil.

"Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće proći tako lako", rekao je i zaplakao. Upitan može li procijeniti koliko je brzo vozio vozač automobila, ispričao je kako je jurio od 80 do 100 km/h.

"Ja sam stajao na zebri, jedan je dojurio od gore. Stao sam tu i rekao: 'Čekajte, cure, vidite kako ovaj juri.'

Stali smo. I ja slušam, rekoh nema nikoga...jer je zavoj, nepregledno je i po zvuku...ne vidim nikoga i ja kažem: 'Možete, cure.' I moja Greta je krenula. I ovaj je dojurio, koja je to brzina bila...vidite, nema tragova kočenja... da, nema ničega, 80, 90...100", rekao je otac djevojčice za HRT plačući.

Nije prilagodio brzinu

"Jučer, oko 21 sat i 5 minuta, u mjestu Blato, 33-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, upravljao osobnim automobilom marke BMW krapinskih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, kod raskrižja s Pogačićevom ulicom, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, uslijed čega je naletio na sedmogodišnju curicu koja se kretala preko pješačkog prijelaza uz prisustvo roditelja.

Uslijed naleta vozila dijete je smrtno stradalo. Očevid je obavila zamjenica nadležnog državnog odvjetništva, a u vremenu od 21.05 do 00.20 sati bio je obustavljen promet. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", priopćili su ranije danas iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara