Mlada Venecijanka: Stotisućiti je ovogodišnji gost autokampa Rakovica

STOTISUĆITOM gostu autokampa Korana u 2003. devetnaestogodišnjoj Sabrini Ferrarese iz Venecije na maloj su svečanosti prigodan dar uručili direktor autokampa Mihovil Rosandić i direktorica Turističkog ureda općine Rakovica Mira Bićanić.

Mlada Venecijanka dobila je luksuzno izdanje monografije "Prirodna baština Hrvatske" te besplatan dvodnevni boravak u kampu s besplatnim ulaznicama za program razgledavanja Nacionalnoga parka Plitvička jezera.

Po riječima direktora prodaje turističkih kapaciteta Nacionalnoga parka Plitvička jezera Vinko Bartolca, ove je godine stotisućiti gost u autokampu Korana registriran punih mjesec dana ranije nego prošle godine, a ukupan je broj noćenja porastao za 19 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Devedeset i devet posto gostiju autokampa čine stranci. Prednjače Nijemci a slijede Francuzi, Talijani i Nizozemci. Domaćih gostiju bilo je samo 445, rekao je Bartolac, dodavši da je približno toliko bilo i Novozelanđana te Litvanaca.

Od Uskrsa do danas autokamp je ostvario ukupan financijski prihod od 9,8 milijuna kuna, a dnevno u njemu boravi oko 2100 kampista.

(Hina) vho/kp ip

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara