Mladi migrant umro od hladnoće pred policijom u Sloveniji

Mladi migrant umro od hladnoće pred policijom u Sloveniji
Foto: FAH

MLADI izbjeglica iz Sirije umro je od hladnoće i iscrpljenosti pred zgradom slovenske policije u Ilirskoj Bistrici, kamo su ga dovezla braća koja žive u Njemačkoj, a nije mu mogla pomoći ni liječnica koja je pokušavala s reanimacijom, objavila je slovenska policija.

Policija je objavila da se u četvrtak ujutro pred zgradu policijske postaje u Ilirskoj Bistrici dovezao osobni automobil marke Renault Senic, njemačkih registarskih tablica. Za volanom je bila državljanka Grčke, a s njom još dvojica Sirijaca s reguliranim statusom u Njemačkoj te muškarac koji je pokazivao "minimalne znakove života". 

Nakon što su stranci iz vozila upozorili na slabo stanje putnika, odmah je pozvana pomoć iz obližnjeg doma zdravlja čija je liječnica na mjestu događaja mladog muškarca reanimirala, ali je on unatoč tome umro. 

Liječnica je odredila sanitarnu obdukciju. Utvrđeno je da su uzroci smrti pothlađenost i iscrpljenost, a policija je utvrdila da je umrli 20-godišnji državljanin Sirije, prenose slovenski mediji.

Navodno je policija došla do podatka da je preminuli u Njemačku telefonom zvao svoju braću koja tamo imaju uređen status te im kazao da je dezorijentiran i na kraju snaga, da ne može nastaviti put i da zato dođu po njega.

Otkrili su da se nalazi u Sloveniji, u jednoj  šumi blizu Ilirske Bistrice, gdje je ove godine inače pojačan prolazak ilegalnih migracija zbog blizine granice s Italijom.

Pronašli su ga zahvaljujući koordinatama koje im je nastradali prije toga poslao, a čim su vidjeli u kakvom je stanju, obratili su se policiji i zatražili pomoć, prenose priopćenje policije slovenski mediji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara