Mladi robotičari bi predstavljali Hrvatsku na svjetskom natjecanju. Pomozimo im

Mladi robotičari bi predstavljali Hrvatsku na svjetskom natjecanju. Pomozimo im
Foto: 3geared

MLADI hrvatski robotičari pokrenuli su kampanju u kojoj nastoje prikupiti sredstva za sudjelovanje na FLL-u, svjetskom natjecanju iz robotike.

Hrvatska je jedna od 98 država svijeta u kojoj se održava ovo natjecanje, a ukupno u svijetu sudjeluje više od 320.000 natjecatelja.

Prenosimo njihovu kampanju na platformi Go get funding:

"Tim 3Geared već treću sezonu vrlo uspješno sudjeluje na natjecanju FLL.

Na regionalnom smo natjecanju u Celju, Sloveniji, nakon što smo na državnom natjecanju u Zagrebu smo osvojili prvu nagradu, postigli najveći uspjeh do sad.

Imali smo odlične ocjene u sve četiri kategorije i time osigurali mjesto na svjetskom finalu u Houstonu.

Jedan od 108 najboljih timova"

Mi smo jedan od 108 najboljih timova, od ukupno 34 000 ekipa iz cijelog svijeta te smo jedini tim koji će zastupati Hrvatsku.

Želimo ići u Houston jer smatramo da bi nam to bilo odlično iskustvo i prilika da poboljšamo svoje vještine.

Mi smo 3geared, tim od osam mladih robotičara osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, koji djeluju u sklopu Udruge Gradionica.

Udruga Gradionica djeluje od 2016. godine, a bavi se prenošenjem znanja i vještina iz STEM područja. To radimo uz pomoć LEGO Edukacije, programa koji kroz eksperimentiranje i projektno učenje polaznicima omogućuje da se bave otkrivanjem i usvajanjem znanja iz područja znanosti, fizike, mehanike, programiranja i robotike, istovremeno učeći polaznike timskom radu i surađivanju.

Četiri kategorije

FIRST LEGO League (FLL) je multidisciplinarno natjecanje koje od nas zahtijeva vještine iz robotike, znanstvenog istraživanja, timskog rada i poduzetništva te se odvija u 98 zemalja svijeta s preko 320 000 natjecatelja u 34 000 timova.

Sastoji se od četiri kategorije:

Projekta, u kojem timovi moraju pronaći i istraživati rješenje na aktualan problem vezan uz trenutnu temu,

Robotske igre, u kojoj je cilj napraviti robota koji efikasno rješava zadane zadatke u vremenskom roku od dvije i pol minute,

Tehničkog intervjua, u kojem se ocjenjuju dizajn i konstrukcija robota te njihovi programi i temeljnih vrijednosti, kojima je cilj poticanje sportskog natjecanja i suradnje na natjecanju.

Pomozimo im otići na natjecanje

Motivirani uspjehom odlučili smo se još više potruditi.

Ovo natjecanje, FLL, prešlo nam je doslovno u svakodnevnicu.

Cijele dane radimo, pišemo i šaljemo mailove, dokumentiramo apsolutno sve i većinu vremena provodimo jedni kod drugih ili u gradionici, ali koliko god se mi trudili, koliko god besanih noći mi proveli potrebna nam je količina novaca kakvu sami nikada nećemo sakupiti.

Za avionske karte, kotizaciju, smještaj, hranu i druge troškove, potrebno nam je 90 000 do 120 000 kuna.

Zato vas molimo, ako želite da predstavljamo Hrvatsku na finalu međunarodnog natjecanja ovolikih proporcija (po prvi put u povijesti FLL-a), da razmotrite doniranje", napisali su.

"Za sva pitanja javite nam se na 3gearedFLL@gmail.com", naveli su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara