MLADIĆ I POVLAČENJE TUŽBE PROTIV NATO-A UVJETI ZA INTEGRACIJE SCG

Izručenje zapovjednika srpske vojske u Bosni i Hercegovini Ratka Mladića i povlačenje tužbe bivše SR Jugoslavije protiv NATOa zbog intervencije 1999., uvjeti su za približavanje Srbije i Crne Gore euroatlanskim integracijama, rekao je u srijedu u Beogradu glavni tajnik NATOa George Robertson. L

Robertson, za kojeg srbijanski elektronski mediji ističu da je prvi visoki dužnosnik NATO-a koji je posjetio državnu zajednicu SCG otkako ta alijansa postoji, razgovarao je u srijedu u Beogradu s predsjednikom državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozarom Marovićem.

Predviđeni su i razgovori s ministrima vanjskih poslova SCG Goranom Svilanovićem, te obrane Borisom Tadićem i potpredsjednikom Vlade Srbije Nebojšom Čovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon sastanka s predsjednikom državne zajednice, Robertson je, obraćajući se novinarima, kazao da je u Beograd donio poruku mira i dobrodošlice NATO-a "novoj demokratskoj nenacionalističkoj Srbiji i Crnoj Gori".

Glavni tajnik NATO-a, koji je u Beogradu boravio u sklopu oproštajne turneje po regiji, s obzirom da krajem godina napušta čelnu dužnost NATO-a, otputovat će u četvrtak u posjet Bosni i Hercegovini.

(Hina) tta rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara