Mladić s porukom "Ćale, ovo je zbog tebe" i večeras na prosvjedu

Mladić s porukom "Ćale, ovo je zbog tebe" i večeras na prosvjedu
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

PETAR ĐURIĆ i njegova majka večeras su došli na prosvjed u Beogradu zajedno.

"Mi želimo mirno prosvjedovati za pravdu i istinu i protiv nepravde. Ostat ćemo ovdje dokle treba i koliko treba", rekao je u programu N1 Petar Đurić koji je postao simbol prosvjeda u Srbiji nakon što je u programu uživo rekao da mu je otac umro od korone i da nije bilo respiratora te rekao: "Ćale, ovo je za tebe."

> IZ MINUTE U MINUTU PROSVJEDE U SRBIJI PRATITE OVDJE

Podsjetimo, riječ je o sinu srpskog umjetnika Ljubiše Đurića koji je, odgovarajući na pitanje reporterke zašto ne odustaje od prosvjeda, rekao da je tu zbog oca koji je preminuo u zemunskoj bolnici od korone jer nije bilo respiratora.

"Suzavac, bojeva municija, pendreci, sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe, koji si umro, a nije bilo respiratora, ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio nedavno. Ovo je za tebe, ćale! Znam da bi bio ponosan na mene”, ispričao je mladić novinarki N1 neki dan.

No dok je u dijelu javnosti Đurić postao simbol prosvjeda, srpski predsjednik Aleksandar Vučić ga je na jučerašnjoj presici žestoko napao, tvrdeći da je lagao o smrti oca. Vučić se ni tu nije zaustavio pa je izvlačio stvari iz Đurićeve prošlosti kako bi ga kompromitirao. 

"Želim ukazati na brojne laži. Sinoć su kao heroja predstavili čovjeka kojem je otac preminuo zbog korone, i to jer nije bilo respiratora. Riječ je o notornoj laži, o takvoj notornoj laži da je to jezivo. Liječnici su koristili invazivne i neinvazivne metode, radili sve što je potrebno, borili se do zadnje sekunde. Nikada nam nije nedostajao nijedan respirator", rekao je Vučić.

"Riječ je o osobi loše prošlosti, osuđivanom za prekršaje, kaznena djela i druge stvari", dodao je.

Đurić odgovorio Vučiću, objavio je dokaz

Đurić je Vučiću odgovorio na Facebooku. Objavio je dokaz u vidu povijesti liječenja koja dokazuje kako je njegov otac čekao tri dana da dođe na respirator. 

Prema dokumentu koji je objavio njegov otac Ljubiša Đurić primljen je u zemunsku bolnicu 28. ožujka, a još je u nekoliko navrata stavljena zabilježba da se čeka slobodno mjesto u respiratornom centru. I 9. travnja zabilježeno je da se još uvijek čeka mjesto na respiratoru. 

Preminuo je tri dana kasnije, 12. travnja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara