Mladići u Splitu podatke s kreditnih kartica turista koristili na online kladionici

Mladići u Splitu podatke s kreditnih kartica turista koristili na online kladionici
Ilustracija: 123rf
 
OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv dvojice mladića, 21-godišnjaka i 24-godišnjaka, zbog kaznenog djela računalne prevare u iznosu većem od 26 tisuća kuna, objavljeno je na internetskim stranicama odvjetništva.
 
Mladiće se tereti da su od 3. do 31. srpnja 2017. na području Splitsko-dalmatinske županije zajedno i u dogovoru, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, prilikom naplate računa u obrtu za ugostiteljstvo od stranih gostiju došli u posjed njihovih kreditnih kartica.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prepisivali podatke s kreditnih kartica
 
Podatke s navedenih kreditnih kartica su prepisali, nakon čega su putem svojih mobilnih telefona preko interneta zadali više neovlaštenih transakcija na teret bankovnih računa vlasnika tih kartica, stoji u optužnici. 
 
"Okrivljenici su unijeli računalne podatke u korist online virtualnih računa, koje su prethodno na svoja imena i još jedno ime otvorili na mrežnim stranicama kladionice, nakon čega su izdavali naloge za prijenos novčanih sredstava. Takvim postupanjem oštetili su trgovačko društvo, u ovom slučaju kladionicu, za ukupni iznos veći od 26 tisuća kuna", navodi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva. Radi se o iznosu od 26.282,85 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara