Molitelji se povlače iz bolnica, biskup Košić poručio: Mira neće biti dok postoji abortus

Molitelji se povlače iz bolnica, biskup Košić poručio: Mira neće biti dok postoji abortus

Screenshot: YouTube

"MIRA neće biti sve dok postoji abortus", poručio je sisački biskup Vlado Košić na posebnoj misi kojom je okončana ovogodišnja molitvena kampanja inicijative "40 dana za život". Na posebnoj misi u Sisku bili su nacionalni voditelj inicijative Ante Čaljkušić te  nacionalna koordinatorica inicijative Petra Tišljarić. Biskup Košić ustvrdio je kako je tijeku velika promidžba industrije smrti protiv života te ponovio tvrdnju kako su molitelji spasili više od stotinu života.

Biskup o 100 života, a predstavnici kampanje o 39

"Zar to nije činjenica koju treba pohvaliti? Nažalost neki ljudi stvarno imaju iskrivljenu savjesti i to ne razumiju, kao da je ubijati nečije pravo", upitao se biskup. No, čelnici kampanje tvrde kako je tijekom šest kampanja "spašeno" trideset i devet života od čega tri u ovoj posljednjoj kampanji, prenosi IKA.

Valja naglasiti kako se službena Crkva ogradila od molitelja ispred bolnica tvrdeći kako je riječ o udrugama i pojedincima.

Kontroverzna inicijativa

Molitelji su tijekom ovogodišnje kampanje izazvali niz kontroverzi, a slučajem u Vukovaru bavila se i policija kada je na društvenim mrežama objavljena uznemirujuća objava kojom se izravno diraju u prava i izbor nepoznate žene koja se odlučila na abortus.

Molitelji su došli u središte pozornosti i nakon prosvjeda aktivista Radničke fronte u Zagrebu, a molitelje je tada  podržao zastupnik Željko Glasnović koji je aktiviste RF-a nazvao crvenim banditima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara