Monstrum iz Rijeke mjesecima mučio ženu pa je silovao: "Još nisi vidjela zvijer"

Monstrum iz Rijeke mjesecima mučio ženu pa je silovao: "Još nisi vidjela zvijer"
Ilustracija: 123rf (Nije fotografija opisanog zločina)

OPTUŽNICA protiv 56-godišnjeg Zvonka Đantara iz Rijeke, kojom se tereti za kazneno djelo silovanja, kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo nametljivog ponašanja, postala je pravomoćna. 

Jučer je održano pripremno ročište, a suđenje bi trebalo početi početkom travnja. 

Županijsko državno odvjetništvo je utvrdilo da je Đantar u veljači 2018. godine izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem nad 32-godišnjom ženom na način da je slomio njen otpor prijetnjom ubojstvom. Od veljače pa do kraja travnja 2018. godine u više navrata joj je prijetio silovanjem, premlaćivanjem i ubojstvom nje i članova obitelji, zbog čega je oštećenica dugo trpjela jak strah, piše Novi list.

Uhodio je, prijetio joj, silovao je

Optuženi Đantar je od veljače do kraja travnja 2018. godine nesretnu ženu svakodnevno pratio u kretanju, uhodio je, dolazio ispred kuće te tražio da s njim bude u intimnoj vezi, što je odbijala i time kod žrtve izazvala snažnu uznemirenost, tvrdi tužitelj.

Prijetio joj je da će je ubiti ako ne pristane na intimnu vezu, o sebi je pričao kao o osobi koja je već ubila jednu obitelj, uvjeravao ju je "da ne zna što je prava opasnost, da još nije vidjela zvijer, prijetio da će je razbiti, ubiti, da će završiti na hitnoj, da će ubiti njezinu obitelj pritom joj govoreći da ima i oružje".

Tortura, psihičko i fizičko iscrpljivanje trajalo je nekoliko mjeseci, sve dok žrtva nije skupila hrabrost i zatražila pomoć policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara