VIDEO Monstrumi koji su slavili nakon ubojstva djevojke dobili po 40 godina, u sudnici izbila tučnjava

VIDEO Monstrumi koji su slavili nakon ubojstva djevojke dobili po 40 godina, u sudnici izbila tučnjava

Screenshot: YouTube

SUDAC Enes Malićbegović koji je predsjedavao sudskim vijećem osudio je Muriza Brkića i Avdiju Selimovića na po 40 godina zatvora zbog ubojstva Arnele Đogić.

"Ovo je primjer koji je popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da učini to da osoba bez ikakvog razloga bude lišena života. Ovo je jedan od rijetkih slučajeva da sam izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri. Ovo nije zabilježeno u sudskoj praksi, a sama optužnica govori o planu i dogovoru optuženih u svaki detalj. Ova količina bijesa i sile i ubijanje osobe kako su učinili zahtijeva svaku osudu. Nikad nećemo znati zašto su otišli u kavanu piti, da li da proslave ili da imaju alibi, to znaju samo njihovi umovi. Sudili smo razna kaznena djela i ratne zločine pa 'razumijemo' zašto netko nešto učini, ali da se u miru i ljubomori ovo zvjerski učini, to nije zabilježeno u sudskoj praksi", kazao je sudac Malićbegović nakon izricanja presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Okrutno ubojstvo dogodilo se krajem veljače ove godine kada su Brkić i Selimović izboli Arnelu (24) te su njeno tijelo s litice bacili u rijeku. Tijelo je pronađeno u Ćudanskim Krševima u rijeci Stupčanici. Nakon što su bacili tijelo, monstrumi su otišli u jedan kafić u Olovu gdje su slavili do dugo u noć.

Brkić i Selimović su osuđeni za ubistvo Arnele Đogić na posebno okrutan način. Priznanje optuženih uzelo se kao olakšavajuća okolnost, a sudac Malićbegović je pojasnio da zakon jasno nalaže da se priznanje uzima kao olakšavajuća okolnost.

Vrijeme priznanja kaznenogdjela također je uzeto kao olakšavajuća okolnost jer su Brkić i Selimović krivnju priznali na samom početku postupka, čime su znatno ubrzali i olakšali postupak i pronalaženje tijela žrtve. Kao olakšavajuća okolnost uzeto je i to što Selimović i Brkić ranije nisu osuđivani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara