Monstruoznom ubojici susjeda potvrđena kazna od 26 godina zatvora

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

VRHOVNI sud potvrdio je presudu splitskog Županijskog suda od 26 godina zatvora 40-godišnjem Ivanu Kokezi, koji je u svibnju 2008. godine u Ogorju iz bezobzirne osvete ubio 56-godišnjeg susjeda i daljnjeg rođaka Mirka Boku. Kokeza je sačekao žrtvu pred kućom. Sa udaljenosti od dva metra zapucao je po automobilu u kojem se nalazio Boko. Ispalio je 16 hitaca iz automatske puške, žrtvu pogodio deset puta. Izrešetano tijelo izvukao je iz automobila, udario više puta čekićem u tjeme i nakon svega zalio benzinom i zapalio!

Sve zbog komadića zemljišta

Vrhovni sud pravilnom ocjenjuje visinu kazne. Kokeza neko suvislo objašnjenje ovog teškog ubojstva nikada nije ponudio. Doznalo se tek da sukob dviju obitelji postoji već jako dugo, a razlog tome je zemljište između kuća na kojem je bilo parkiralište, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vijeće Vrhovnog suda osvrnulo se i na Kokezinu hladnokrvnost i sabranost prilikom izvršenja zločina. Zbog svih okolnosti smatraju kako je visina kazne primjerena, pa su mu za samo ubojstvo dosudili 25 godina zatvora, a za nelegalno posjedovanje oružja godinu i pol, te mu je izrečena jedinstvena kazna od 26 godina zatvora. Tijekom suđenja psihijatar je naveo kako Ivan Kokeza boluje od PTSP-a i ima paranoidni poremećaj ličnosti, te mu je izrečeno i obavezno psihijatrijsko liječenje. Čuvši da ide na duže u zatvor, Kokeza nije ni trepnuo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara