Mopedist kažnjen s 48 tisuća kuna, mogao bi i u zatvor

Mopedist kažnjen s 48 tisuća kuna, mogao bi i u zatvor
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POOŠTRENE kazne za prometne prekršaje mnoge su vozače natjerale da se ponašaju savjesnije, ali nisu utjecale na sve sudionike u prometu pa tako mopedistu koji je u Strmcu Podravskom u Varaždinskoj županiji počinio nekoliko prometnih prekršaja prijeti novčana kazna od čak 48 tisuća kuna.

Potvrdio je to na predstavljanju preventivne akcije Kaciga glavu čuva! u utorak u Varaždinu voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec i dodao da je riječ o moguće najvećoj novčanoj kazni otkada su na snagu stupile zakonske izmjene.

Pijan i bez vozačke

Prema riječima Posavca, policijski službenici u suradnji s interventnom jedinicom policije zatekli su jučer 20-godišnjeg mopedista koji je vozio moped prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a bio je i pod utjecajem alkohola, s izmjerenih 0,73 g/kg.

"Osim toga, moped nije bio registriran niti osiguran, vozač nije nosio zaštitnu kacigu i kad se sve to skupa zbroji ispada da mu prijeti novčana kazna od čak 48 tisuća kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom", rekao je Posavec te dodao da je moguće, ako mu se ne izrekne novčana kazna, da vozač završi u zatvoru do 60 dana. Bit će mu određeno i devet negativnih prekršajnih bodova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara