MORH otkrio što čeka ročnicu i nadređenog uhvaćene u busu nakon hodočašća

MORH otkrio što čeka ročnicu i nadređenog uhvaćene u busu nakon hodočašća
Fotografija nema nikakve veze s osobama i događajima iz teksta. Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JEDNA ročnica i instruktor HV-a zatečeni su u nedoličnom ponašanju u autobusu na povratku s vojnog hodočašća održanog 7. listopada u Mariji Bistrici.

MORH je, nakon jučerašnjeg bizarnog priopćenja, danas cijelu priču ipak potvrdio.

"Možemo Vas izvijestiti da je neposredno nakon navedenog događaja provedena istraga te je utvrđeno da su počinjeni stegovni prijestupi", kazali su iz MORH-a za Dnevnik.hr.

Navode da su, na temelju utvrđenih činjenica, tijekom ispitnog postupka donesene odgovarajuće mjere u skladu sa Zakonom o službi u OSRH-u te je pokrenut stegovni postupak pred Vojnostegovnim sudom, koji je u tijeku.

''Podsjećamo, kao što smo i u prethodnom odgovoru naveli, sankcionira se svaki stegovni prekršaj, u skladu sa zakonskim propisima, a Hrvatska vojska kao uređeni sustav uvijek preuzima punu odgovornost'', poručili su u odgovoru iz MORH-a.

Jučer bizarno priopćenje, danas potvrdili priču

Podsjetimo, jedna ročnica i njen nadređeni uhvaćeni su u nedoličnom ponašanju u autobusu nakon hodočašća. Svemu je, kako se čini, kumovao alkohol. Iz MORH-a su jučer kazali kako se od muhe pravi medvjeda.

>> Ročnica i instruktor HV-a nakon hodočašća uhvaćeni u nedoličnom ponašanju u busu

"Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje. Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.

Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalističkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.

Naravno da Hrvatska vojska kao dio društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog.

Za ministra obrane neprihvatljiv je i najmanji stegovni prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcionira. Tako to radi uređeni sustav kakav je Hrvatska vojska.

Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda"", dio je ranijeg MORH-ovog priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara