Moskva: Dijalog Rusija-EU dobro napreduje

DIJALOG između Moskve i EU dobro napreduje i odnosi između dviju strana ne doživljavaju ni krizu, ni stagnaciju, stajalište je službene Moskve izneseno u četvrtak prilikom posjeta predsjednika Europske komisije Josea Manuela Duraoa Barrose koji je došao pripremiti summit od 10. svibnja.

"Očito je da su sva nagađanja o krizi ili stagnaciji odnosa Rusije i EU čista izmišljotina", kazao je Sergej Jastržembski, ruski predstavnik za odnose s EU, po završetku susreta Barrosa i predsjednika Vladimira Putina u Kremlju posvećenog pripremi predstojećeg summita planiranog za 10. svibnja.

Barrosov posjet, "imam dojam, dozvolio je da se napravi važan korak kako bi se približila stajališta dviju strana o nekim od najdelikatnijih pitanja u rusko-europskim odnosima", dodao je on pred novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dobri su izgledi da taj posao završi do 10. svibnja", kazao je Jastržembski.

Putin i Barroso su se uspjeli suglasiti o novom okviru za odnose Rusije-EU na summitu.

Ruski dužnosnik priznao je, međutim, da ostaju neka neslaganja, "posebice o pitanjima viza i nekim ekonomskim pitanjima". "Ali malo ih je", dodao je on glede neslaganja.

To je prvi put da Barroso dolazi u Rusiju otkad je preuzeo dužnost na čelu izvršnog tijela Europske komisije u studenom 2004. godine. Nakon trosatnog sastanka s Putinom Barroso se osobno nije obratio novinarima, a ni bilo tko iz njegova tima suradnika nije još dao nikakvu izjavu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara