MOSKVA: MESIĆ RAZGOVARAO S VLASNIKOM ŽELJEZARE SISAK

Predsjednik Republike Stjepan Mesić započeo je u ponedjeljak ujutro radni posjet Ruskoj Federaciji razgovorom s predsjednikom Uprave Mecelja Igorom Zjuzinom o budućim planovima razvoja te tvrtke koja je kupila Željezaru Sisak.

Mesić je rekao da se Mecelj namjerava širiti izvan područja Željezare Sisak, ali da tu postoje određeni problemi koje treba otkloniti, a tiču se regulacije tržišta i uvoza sirovina.

"Oni smatraju da bi trebalo spriječiti dumping i regulirati tržište. Isto tako njihov je prigovor da se iz Hrvatske izvozi jeftino staro željezo, a oni ga moraju uvoziti. I to je pitanje cijena i regulacije."

Kako je dalje rekao, ta pitanja može riješiti buduća vlada, te je dogovoreno da se Mecelj njoj i obrati.

Mesić se također sastao s direktorom Pokusno-konstruktorskog biroa Jakovljev i potpredsjednikom Rusko-hrvatskog poslovnog kluba Aleksanderom Dondukovim.

Hrvatski predsjednik je istaknuo da postoje velike mogućnosti suradnje izeđu hrvatske i ruske privrede ali one, na žalost, zasad nisu dovoljno iskorištene.

Dondukov je izjavio novinarima da su odnosi između dvije zemlje vrlo dinamični, ali još treba pojačati suradnju. On je rekao da vjeruje da će znanstveno-tehnička suradnja, uključujući suradnju na području avijacije, koja je u planu, biti vrlo plodonosna za dvije zemlje.

Predsjednik Republike će se sastati tijekom večeri s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a nakon toga putuje u Kalinjngrad.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara