Most traži opoziv ministra Kujundžića, obratili se Ustavnom sudu

Most traži opoziv ministra Kujundžića, obratili se Ustavnom sudu
Foto:Pixsell/Patrik Macek

MOST nezavisnih lista danas je uputio zahtjev za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, očekuje da predsjednik Hrvatskog sabora sazove izvanrednu sjednicu, kako to nalaže Ustav, da bi se moglo glasati o povjerenju ministru, zbog čega su se obratili i Ustavnom sudu.

"Prema Ustavu, rasprava i glasanje o povjerenju mora se održati u roku od 30 dana, što je imperativni rok. U ime petine saborskih zastupnika podnijeli smo prijedlog za glasanje o povjerenju ministru zdravstva i upućujemo dopis Ustavnome sudu koji ima ovlast da prati ostvarivanje i stanje ustavnosti i zakonitosti te da o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvještava Hrvatski sabor", stoji u priopćenju Mosta.

Smatraju da je zaključak neustavan

Naglasili su kako je saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav na upit predsjednika sabora donio zaključak da nije dužan sazvati sjednicu u vrijeme kad Hrvatski sabor redovito ne zasjeda.

"Smatramo da je zaključak saborskog odbora neustavan i zahtijevamo da Ustavni sud hitno i bez odgode izvijesti predsjednika sabora o neustavnosti tog zaključka te da on sazove sjednicu na kojoj će se raspravljati o povjerenju ministru zdravstva", poručio je mostovac Robert Podolnjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara