Mostar: Nastavljeno suđenje Palameti; svjedoci spominjali i Dretelj

PRED županijskim hercegovačko-neretvanskim sudom u Mostaru u petak je saslušanjem novih svjedoka nastavljeno suđenje Dragi Palameti, kojeg optužnica tereti za ratni zločin progona bošnjačkog pučanstva s područja općine Stolac u vrijeme hrvatskobošnjačkih sukoba 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svjedoci Zijo Vukičević i Muamer Selimić rekli su kako je optuženi Palameta bio među pripadnicima HVO koji su u srpnju 1993. godine došli u većinsko bošnjačko selo Aladinići kod Stoca i uhitili sve mještane. Svjedok Zijo Vukičević je kazao kako su nakon akcije uhićenja u Aladinićima odvojeni muškarci i kamionima prevezeni najprije u bolnicu u Stolac, a odatle u Dretelj i Gabelu kod Čapljine. "U Dretelju su uvjeti bili vrlo loši i za mene je Dretelj bio logor i pakao", rekao je Vukičević.

Hrvatski dužnosnici iz vlasti bivše Hrvatske Republike Herceg- Bosne su tvrdili kako je u Dretelju postojao prihvatni centar a ne logor za Bošnjake muslimane. S takvim interpretacijama, međutim, nisu se složili brojni međunarodni dužnosnici koji su isticali da je Dretelj bio logor u kojem su zlostavljani Bošnjaci muslimani.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara