Mostar: Počelo suđenje Muameru Topaloviću

PRED Županijskim hercegovačkoneretvanskim sudom u Mostaru danas je počelo suđenje Muameru Topaloviću okrivljenom za trostruko ubojstvo članova hrvatske obitelji Anđelić u Kostajnici kod Konjica na badnje večer uoči Božića prošle godine.

Na početku je pročitana optužnica u kojoj se tvrdi da je Topalović iz automatske puške ubio troje i teško ranio jednog člana obitelji Anđelić. Optužnica također tvrdi da je Topalović točno znao da su u kući u kojoj je počnio trostruko ubojstvo žitelji hrvatske nacionalnosti. U optužnici se nekoliko puta navodi da je Topalović ovo ubojstvo počinio ´iz nacionalnih pobuda´.

Topalović je priznao da je počinio ovo trostruko ubojstvo ali je negirao navode iz oputužnice da je tako postupio iz vjerskih i nacionalnih pobuda. Topalović je objašnjavajući razloge ovo ubojstvo rekao kako je htio zaplašiti ovu hrvatsku obitelj i skrenuti pažnju javnosti na kako je rekao, nepravdu koja se čini Muslimanima.

´Muslimanima se čini nepravda diljem svijeta američki rat protiv terorizma je usmjeren protiv Muslimana, pogledajte što se dešava u Iraku, Palestini pa i BH´ rekao je Topalović. Pri tomu je dodao kako je u Mostaru nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma dogodilo se 27 nerasvijeljetnih ubojstvgaa Muslimana, te da Muslimane kako je rekao, žele istrijebiti.

Suđenje, uz jake mjere osiguranja, se nastavlja tijekom dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara