Mostar: SFOR-ov zapovjednik najavio smjanjenje vojske u BiH na 12 tisuća vojnika

SADAŠNJIH 19.600 pripadnika oružanih snaga iz oba bosansko-hercegovačka entiteta smanjit će se na 12 tisuća, od čega će ih osam tisuća biti u Federaciji BiH, a četiri u Republici Srpskoj, izjavio je u utorak u Mostaru zamjenik zapovjednika međunarodnih mirovnih snaga u BiH (SFOR) general Simon Young.

Young je to rekao nakon sastanka sa zapovjednicima Vojske Federacije BiH generalom Atifom Dudakovićem i Vojske Republike Srpske generalom Cvjetkom Savićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Young je istaknuo da je sa dvojicom generala razgovarao o opremi i naoružanju budućih oružanih snaga u BiH.

Ovaj sastanak u Mostaru uslijedio je nakon što je u ponedjeljak državni parlament BiH za prvog državnog ministra obrane izabrao bosanskog Srbina Nikolu Radovanovića, što je, po mnogim mišljenjima, značilo ispunjenje jednog od glavnih uvjeta za prijem BiH u Partnerstvo za mir na summitu NATO-a u lipnju ove godine u Istanbulu.

Sudionici sastanka u Mostaru izrazili su očekivanje da će nakon izbora Radovanovića za ministra obrane uslijediti ubrzano, kako su se izrazili, stvaranje operativnog i administrativnog lanca vojnog zapovjedanja na razini BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara