mostar: središnji odbor hdz-a bih u subotu o budućem djelovanju

Središnji odbor HDZa BiH zasjedat će u subotu u Neumu kako bi razmotrio strategiju djelovanja stranke u narednom razdoblju, priopćio je u petak Ured za informiranje HDZa BiH.

Prema najavi predsjednika stranke Bariše Čolaka, na skupu u Neumu čelnici HDZ-a BiH zauzet će stajališta, kako se izrazio, o promjeni vlasti u Hrvatskoj, aludirajući na novu Vladu Ive Sanadera koja je preuzela dužnost početkom siječnja ove godine.

Vodstvo HDZ-a BiH u predizbornoj je promidžbi u 11. izbornoj jedinici za dijasporu na nedavnim izborima za novi saziv Hrvatskog sabora poduprlo hrvatski HDZ i Sanadera, kasnije pobjednike tih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, dio dužnosnika HDZ-a BiH u toj je predizbornoj promidžbi javno kritizirao Sanadera, te se kandidirao na listama Hrvatskog bloka Ivića Pašalića i Neovisnoj listi Ljube Ćesića Rojsa. To je stvorilo napetosti unutar HDZ-a BiH pa se, prema nekim najavama, na skupu u Neumu ne treba isključiti rasprava i o, kako ih se naziva, stranačkim odmetnicima.

Dnevnim je redom predviđeno da će se na Središnjem odboru HDZ-a BiH raspravljati i o funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti u BiH i Federaciji BiH.

(Hina) pg dv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara