MOST-ov ministar Šprlje: Prosvjednu notu su nam poslali četnički vojvode koji su nosili puške

MOST-ov ministar Šprlje: Prosvjednu notu su nam poslali četnički vojvode koji su nosili puške

Foto: FAH

TEHNIČKI ministar pravosuđa, MOST-ov Ante Šprlje, danas je za N1 prokomentirao prosvjednu notu koju je Srbija poslala Hrvatskoj nakon poništavanja presude Alojziju Stepincu.

"To je vrlo nerazumna nota i ja joj se uistinu čudim. Ona je puna neistina i laži. Za razliku od karidnala Stepinca, koji nikada nije pucao, ubijao, naređivao i podržavao ubojstva, nota dolazi od ljudi koji imaju status četničkog vojvode, koji su te statuse zaradili u ratu u Hrvatskoj i BiH upravo noseći pušku i šireći zločinačku politiku koja se događala devedestiih, a od koje ni danas nisu odustali", rekao je.

Kazao je i kako se nada da odnose Hrvatske i Srbije nitko neće koristiti u predstojećoj predizbornoj kampanji jer se radi "o stvarima u kojima je Hrvatska jedinstvena i nema ih potreba iskorištavati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač: Nota je jeftin pokušaj destabilizacije Hrvatske

Podsjetimo, srpsku notu danas je odbacio i tehnički šef diplomacije Miro Kovač.

"Prosvjedna nota zbog poništenja osuđujuće presude nadbiskupu Alojziju Stepincu uz tvrdnje Beograda da je to rehabilitacija fašizma i NDH, predstavlja jeftin pokušaj destabilizacije Hrvatske, a njezin rječnik podsjeća na vremena Slobodana Miloševića i velikosrpsku agresiju", ocijenio je Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara