Mostovci su još u saboru, Grmoja: Odigrali smo kao reprezentacija u Rusiji

Mostovci su još u saboru, Grmoja: Odigrali smo kao reprezentacija u Rusiji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MOST nezavisnih lista, koji već drugi dan 'brani' svojih 888 amandmana na konačan tekst zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, u petak poslijepodne ne pokazuje namjeru odustati. Iako im vlada nije prihvatila ni jedan amandman, mostovci su zadovoljni postignutim. 

"Odigrali smo kao hrvatska nogometna reprezentacija ovo ljeto u Rusiji, to je nešto nevjerojatno, neobranjivo", ocijenio je Nikola Grmoja hvaleći Mostove zastupnike koji su u sabornici od četvrtka poslijepodne, punih 26 sati.

I Robert Podolnjak drži da je maratonskim izjašnjavanjem Most postigao svoj cilj.

"Pokazali smo suludost ovoga zakona"

Nakon više stotina amandmana javnosti smo pokazali suludost donošenja ovoga zakona, u ovakvom postupku u kojem se krše sva načela Ustava, Poslovnika, dobrih parlamentarnih običaja, ustvrdio je Podolnjak, nakon što se Sabor izjasnio o 700-tinjak od ukupno 900-tinjak amandmana.

O samom zakonu, Sabor bi trebao glasovati večeras, nakon što završi izjašnjavanje o još 200-tinjak amandmana.

Predsjednik HDZ-ova Kluba Bačić ranije je izjavio da je zadnji rok za donošenje tog zakona danas ili sutra pa je sabor u obvezi provesti raspravu i glasovanje o tom zakonu kako bi se izbori za Europski parlament mogli odvijati po novom zakonu.

"Zbog toga smo bili primorani na ovakav način raditi", rekao je, uz najavu da će se glasovati nakon izjašnjavanja o amandmanima, pa i noćas ako treba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara