Mrak Taritaš: Vlada je kao bolesnik u komi na samrti

Mrak Taritaš: Vlada je kao bolesnik u komi na samrti

Foto: FAH

SABORSKA zastupnica HNS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je kako se Vlada ponaša kao "bolesnik u komi na bolesničkoj postelji", da njezini čelnici međusobno ne razgovaraju niti se dogovaraju, posljedica čega je da je prošlog mjeseca od osam sjednica telefonski odradila njih pet, zbog čega je vladajuće pozvala da daju priliku "onima koji žele dobrobit Hrvatskoj".

"Vlada radi na način da se ne žele ni vidjeti, a kada su i prisiljeni da se vide dva potpredsjednika okreću glavu jedan od drugoga", kazala je Mrak Taritaš nakon stanke koju je zatražila u Saboru, istaknuvši da "ne može biti rezultata ako se međusobno ne razgovara ni dogovara".

Za odnos Vlade i Sabora rekla je da funkcionira kao sustav spojenih posuda, pa onoliko koliko Vlada radi toliko radi i Sabor - ovaj tjedan od 60-tak točaka 13 su prijedlozi s Vlade, a ostalo prijedlozi klubova i izvješća. "To nije dobro. U prethodnoj vladi sam mislila da treba raditi bolje i više, ali kada ovo vidim mogu reći samo pohvale na ono što smo radili", poručila je.

"Bolesnik je u komi na bolesničkoj postelji, sve blinka na crveno, obitelj se sprema, treba staviti iznad bolesničke postelje natpis - ne oživljavati ono što se oživjeti ne može", naglasila je HNS-ova zastupnica, pozivajući vladajuće da daju priliku "onima koji su spremni i žele dobrobit ovoj Hrvatskoj'.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara