Mrak-Taritaš: Pauletić je uteg, ne osjećam se dobro kao građanka ove države

Mrak-Taritaš: Pauletić je uteg, ne osjećam se dobro kao građanka ove države

Screenshot: N1

BIVŠA ministrica graditeljstva i prostornog uređenja bila je gošća Pressinga Saše Cvetojevića, a u emisiji je komentirala smjernice proračuna, kao i odabir zamjenika ministra turizma, na čije je mjesto imenovan Robert Pauletić.

Mrak-Taritaš je kazala kako ne vjeruje da će biti reformi.

"Dobili smo najavu i okvire. Nismo dobili konkretne brojke. Kad dođu konkretne brojke, znat ćemo gdje i što. Bojim se da reforme iz ovog proračuna nećemo vidjeti.

Ono što vidimo jest premijer koji je stručnjak za jednu oblast. Najava je bila i za 1.000 eura za rodilje. Ja ne mislim da je to loše, ali to je jednokratna pomoć. Treba se vidjeti cjelokupni paket. To bi značilo da bi žene koje idu na posao nakon 6 mjeseci, znači i restrukturiranje vrtića, povećanje rodiljne naknade i tako dalje. Treba nam puno širi kontekst. 1.000 eura se dobije i potroši i zaboravi. Treba vidjeti što se događa u drugim zemljama EU.

Skandinavski model pokazuje kompletno drugačiju politiku. 1.000 eura je najlakši način. Za to treba promijeniti i zakon. U Saboru smo dobili jedan zakon s jednim člankom, jedan je Vlada uzela na doradu, a jedan nije ni došao do rasprave", rekla je Mrak-Taritaš.

Imenovanje Roberta Pauletića na mjesto zamjenika ministra turizma vidi kao uteg


"To je još jedan uteg. To sam spomenula i jednom kolegi. Meni to izgleda kao da radite na timu koji trebaju plivati 50 metara kraul, ali da im zavežete utege i oni trebaju plivati. Sad odjednom stavite ministru turizma zamjenika jednoga takvog čovjeka koji je imao izjave. Možda je poluinformacija, ali ono što sam ja imala prilike pročitati jest da je on otišao živjeti u Šibenik, kad se promijenila vlast u Splitu. Nisam sigurna u točnost informacije, ali mislim da sam tako čula. I sad taj čovjek treba biti pomoćnik ministra turizma. Ja se ne osjećam dobro kao građanka ove države."

Rekla je kako se turisti ne bi trebali birati.

"Nama trebaju svi. Svi turisti nama donose novac, ne trebamo birati. Mi se možemo dičiti svojom ljepotom, na slici Europe i svijeta, i loše je da nas se povezuje s ovakvim stvarima. Neobično se biraju ovi pomoćnici", rekla je Mrak-Taritaš.

Kao građanka ove zemlje, Mrak-Taritaš tvrdi da se ne osjeća dobro.

"Kako ide vrijeme, evidentno je da će odluke ići sporo i da se neće provesti reforme. Ja da sam tako žarko htjela doći na vlast, htjela bih što brže napraviti sve, pokazala bih da sam odlučna, spremna nešto novo napraviti za građane. Ja, kao netko tko živi u ovoj zemlji, ne osjećam se dobro. Imam osjećaj da sve ide sporo, što je stvarni pokazatelj. Ne vidim svjetlo ni smjer, cilj, osim tapkanja i priča od kojih se ne zna što će biti. Ne ide dobrim putem."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara