Msgr: Srakić: posjetom Svetog Oca na najljepši način zaključena II. Sinoda

POSJETOM Svetog Oca đakovačkoj i srijemskoj biskupiji 7. lipnja na najljepši je način zaključena Druga sinoda te biskupije koja je sazvana 1998., istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Đakovu dijecezanski biskup msgr. Marin Srakić.

Biskup Srakić istaknuo je kako su "poruke Svetog Oca izrečene na euharistijskom slavlju u Osijeku bile srdačne, ozbiljne i zahtjevne". "Pozvao nas je na svetost i poslanje, na vjerničku odgovornost i čuvanje krsnog dostojanstva svih u Crkvi, napose vjernika laika", kazao je biskup Marin Srakić.

Podsjetivši na Papine riječi kako Crkva treba svjetovnjake da obnovljenim misionarskim poletom velikodušno "preuzmu na sebe svoj dio odgovornosti, biskup je istaknuo kako nam je doista u ovom razdoblju općeg ravnodušja potreban misionarski polet.

Pomoćni biskup i predsjednik biskupijskog Povjerenstva za pipremu Papina dolaska msgr. Đuro Hranić pročitao je zahvalnicu Državnog tajništva Svete Stolice u kojoj papa Ivan Pavao II. zahvaljuje na srdačnu dočeku u Osijeku i Đakovu. Msgr. Hranić je izvijestio i o izrazima sućuti Državnog tajništva Svete Stolice obiteljima Slavka Božića iz Mirkovaca i Ružice Šarić iz Osijeka, koji su preminuli u tijeku euharistijskog slavlja u Osijeku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalni tajnik biskupijskog Povjerenstva Petar Vidović istaknuo je kako je na susret s Papom na euharistijskom slavlju u Osijeku došlo 220 tisuća vjernika, a taj podatak, rekao je, utemeljen je na evidenciji MUP-a.

Voditelj Odbora za odnose s medijima dr. Vladimir Dugalić dodao je da je Svetog Oca u Osijeku, Đakovu i mjestima između tih gradova pozdravilo više od 300 tisuća vjernika.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara