Mukotrpan posao za srpske lopove - cijelu noć obijali sef zlatarnice

TIJEKOM vikenda su dvojica nepoznatih kriminalaca krenula u pljačku zlatarske radnje "Cvetković" u srpskom gradu Smederevu, a o "mukotrpnom poslu" svjedoči i činjenica da su sef obijali cijele noći. Prema javljanju Blica, pljačkaši su odnijeli približno kilogram i pol zlata, vrijednog oko četiri milijuna dinara (oko 400 tisuća kuna).

Lopovi su u noći između subote i nedjelje najprije provalili u pedijatrijsku ambulantu koja se nalazi u produžetku zlatarnice, a potom su u zidu koji razdvaja ta dva prostora napravili rupu promjera od oko 70 centimetara. Metalni sef težak nekoliko stotina kilograma su otvorili pomoću alata za rezanje metala.

"Zbog izloga zlatarnice koji gleda na ulicu, sef su iz prodajnog dijela, gdje je bio fiksiran za pod, odnijeli u stražnji dio radnje. Otvarali su ga vjerojatno cijele noći  jer su oko 7 sati ujutro primijećeni kako napuštaju dvorište ambulante. Čak su na staklena vrata prostorije u kojoj su rezali sef zakačili zastor kako se ne bi vidjelo svjetlo. U sefu je bilo nešto više od kilogram i pol zlata", rekao je vlasnik zlatarnice Dragomir Cvetković. Njegova je zlatarnica u posljednje četiri godine, opljačkana već četiri puta.

Pljačkaši su sav alat, pajsere i brenere ostavili u dječjoj ambulanti, a prilikom bijega čak su ponovno pričvrstili rešetke na prozoru, koje su prethodno skinuli pri ulasku.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara