MUP: Među migrantima se širi lažna vijest da ćemo ih pustiti u Hrvatsku

MUP: Među migrantima se širi lažna vijest da ćemo ih pustiti u Hrvatsku
Foto: Pixsell/Igor Kralj

MINISTARSTVO unutarnjih poslova priopćilo je kako se među migrantskom populacijom na području Bosne i Hercegovine i Srbije širi lažna vijest da će Hrvatska dozvoliti njihov ulazak u zemlju, i daljnji prolazak prema zemljama zapadne Europe.

MUP RH i ovom prilikom naglašava da će hrvatska policija provoditi nacionalno i europsko zakonodavstvo i neće dopustiti nezakonite prelaske svoje državne granice odnosno vanjske granicu Europske unije, stoji u priopćenju.

Noć na otvorenom

BiH od početka godine vodi bitku s migrantima, a prema posljednjim podacima do 20. listopada ušlo ih je 19.500, dok su granični policajci spriječili ulaz njih gotovo 13 tisuća. Najveća koncentracija migranata i dalje je u Unsko-sanskoj županiji, a kao najveći problem vlasti je, napominju u BiH, propuštanje migranata od strane policija Srbije i Crne Gore.

Stotinjak ilegalnih migranata provelo je cijelu noć između ponedjeljka i utorka na otvorenome u blizini graničnog prijelaza Izačić, s bosanskohercegovačke strane granice prema Hrvatskoj, pokušavajući na taj način izvršiti pritisak kako bi im se dopustilo nastaviti put ka Hrvatskoj i drugim državama-članicama Europske unije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara