MUP nam je odgovorio o prelasku 2 pune crte ministrovog vozila, prekršaja nema

MUP nam je odgovorio o prelasku 2 pune crte ministrovog vozila, prekršaja nema
Foto, Video: Index

KAKO smo ranije danas javili, službeno vozilo u kojem se ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman dovezao 18. veljače, posljednjeg dana mandata, na oproštajnu večeru predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović počinilo je prometni prekršaj, a ministar je na upit Indexa o tome odgovorio da "prepušta sigurnosne i ostale procjene djelatnicima Ureda za posebne poslove sigurnosti".

>>S ministrom u autu prešao preko 2 pune crte. Nije kažnjen, policiju nije briga

Počinili prometni prekršaj

Podsjetimo, vozač Gordana Grlića Radmana je, vozeći ministra na večeru u utorak navečer, počinio prometni prekršaj dok je skretao iz zagrebačke Maksimirske ulice u showroom Cateringa Kvatrić, gdje je Kolinda pozvala odabrane uzvanike.

Prilikom skretanja iz Maksimirske ulice, vozač koji je vozio ministra prešao je preko čak dvije pune uzdužne prometne crte koje označuju zabranu prelaska vozila preko te crte. Taj prekršaj zabilježen je na videosnimci koju je Index objavio.

MUP nam je odgovorio

S obzirom na znatno pooštrene kazne za prometne prekršaje koje su do sada na svom džepu osjetili mnogi građani, upitali smo jučer zagrebačku policiju jesu li što poduzeli u vezi tog prekršaja te kakve sankcije možemo očekivati.

Zagrebačka policija proslijedila je jučer naš upit Ministarstvu unutarnjih poslova. 

Odgovor nam je stigao danas i prenosimo ga u cijelosti. Naime, kažu kako se na vozila policije ne primjenjuju odredbe o poštivanju prometnih znakova.

"Vezano uz Vaš upit, obavještavamo Vas kako se u opisanom slučaju radi o službenom vozilu policije u obavljanju službenih zadaća, odnosno poslova osiguranja štićene osobe. U navedenom slučaju, sukladno čl. 150. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/2008, 48/2010, 74/2011, 80/2013, 158/2013, 92/2014, 64/2015, 108/2017, 70/2019), na vozila policije ne primjenjuju se odredbe o poštivanju prometnih znakova, ali uz uvjet da se vodi računa o sigurnosti drugim sudionicima u prometu, a što je i učinjeno", javili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara