MUP: Uhićenje bivših pripadnika "Puma" nema veze s potragom za "topničkim dnevnicima"

MUP: Uhićenje bivših pripadnika "Puma" nema veze s potragom za "topničkim dnevnicima"

Tekst: N.Š.
Foto: Damjan Tadić / Cropix


MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA objavilo je u priopćenju kako se uhićenje sedmorice bivših pripadnika "Puma" ne može povezati s pronalaskom "topničkih dnevnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirajući na napise jednih dnevnih novina, Odjel za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova tvrdi kako se dokumentacija, "pronađena prilikom pretrage stanova i prostorija koje koriste osumnjičenici ne može povezati s takozvanim topničkim dnevnicima".

Naime dotični dnevni list rekao je kako je za vrijeme pretresa stana jednog od bivših preipadnika "Puma" nađena dokumentacija vezana uz akcije Maestral, Bljesak i Oluja koju jedan umirovljeni časnik ne bi smio imati.

"Uhićenje sedmorice hrvatskih građana 19. listopada ni u kom slučaju se ne može povezivati sa aktivnostima koje se provode u cilju pronalaska takozvanih topničkih dnevnika iz operativne akcije "Oluje". Navedena skupina građana uhićena je zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika", piše u priopćenju Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara