MUP-ove snage u Kerumovoj vlasti: Prometnik Šundov upravlja Športskim objektima

Foto: Joško Supić / Cropix

DRAGO ŠUNDOV, mlađi brat Kerumovog zamjenika Jure Šundova, odnedavna vodi Upravno vijeće Javne ustanove Športski objekti u Splitu. Šundov je na to mjesto došao umjesto još jednog brata. Radi se o Igoru Borozanu, bratu Tomislava Borozana, gradskog vijećnika HGS-a i šefa Odbora za imenovanja, koji Gradskom vijeću predlaže kandidate za odgovorne funkcije po upravnim vijećima gradskih institucija.

U Upravnom vijeću prometni policajac i specijalac...

Otišao je tako jedan brat, a došao drugi. I to u uniformi! Drago Šundov je, naime, policajac postaje prometne policije u Splitu. I nije jedini pripadnik MUP-a u Upravnom vijeću Športskih objekata, jer odnedavna svoje mjesto u njemu ima i pripadnik Specijalne policije Stjepan Vugdelija. Kerum očito računa da mu je najsigurnije da sportske objekte u Splitu vode - policajci. 

Oko Vugdelije i njegovog imenovanja podiglo se dosta prašine. HSP nije siguran da policajci mogu u upravna vijeća, jer tamo de facto provode političke naloge. A politika i MUP konačno i u Hrvatskoj ne bi smjeli ruku pod ruku. "Tražili smo pojašnjenje MUP-a, još nismo dobili nikakav odgovor", kaže Hrvoje Tomasović, šef splitskog HSP-a.

Čast i zadovoljstvo...

Zvali smo Juru Šundova da ga pitamo o bratu. "Šport nije moj resor. Time se bavi zamjenica Visković", iznenadio se Šundov što ga uopće zovemo zbog toga. Nije imao neki poseban komentar za bratov angažman. "Ja bih zaposlio sve svoje. Pa i vas da zaradite koju kunu", bio je iznimno susretljiv Kerumov zamjenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brat Drago tvrdi da je sve u redu. "Imam odobrenje ravnatelja. Policajci mogu raditi izvan službe ako to nije sukob interesa. Ja kao prometni policajac ne bih mogao raditi, recimo, u Županijskoj upravi za ceste", pojašnjava mlađi Šundov situaciju.

"Imenovanje u Upravno vijeće mi je velika čast i zadovoljstvo. Učinit ću sve da se situacija u ustanovi popravi i da se posluje po zakonu", kaže šef Upravnog vijeća Športskih objekata.

Pitanje o članstvu u HGS-u ostalo neodgovoreno zbog Zenita

Ustanova je odnedavna predmet policijske istrage zbog uređenja Kuće slave splitskog sporta, koja je pogođena direktnom pogodbom, a ne javnim natječajem. Žurilo se, naime, da Ivo Sanader otvori Kuću dan prije nastupanja izborne šutnje za parlamentarne izbore 2007. godine. 

"Nisam ja tu došao da provodim istragu. Kriminalistička policija istražuje, neka svatko radi svoj posao. Ja imam obvezu prijaviti nezakonitosti ukoliko ih uočim", kaže Drago Šundov. S bratom Jurom dijeli ljubav prema glazbi, pjeva u klapi Sveti Mihovil, a hobi mu je voćarstvo. Ovo mu je, inače, prva ovakva aktivnost izvan službe.

Baš smo se lijepo raspričali kad se Drago ispričao obvezama oko utakmice Hajduka i Zenita, tako da nam nije odgovorio je li član Kerumovog HGS-a. Služba zove. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara