MUP-OVO IZASLANSTVO POSJETILO NJEMAČKE KOLEGE

Posjetom njemačkoj saveznoj državi SaxonyAnhalt izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) dobilo je mnoge korisne informacije o upravljanju ljudskim potencijalima koje će pokušati uključiti u naš sustav, istaknuto je na MUPovoj konferenciji za novinare održanoj u povodu nedavnog studijskog posjeta.

Posjet MUP-ovog izaslanstva njemačkoj državi trajao je od 2. do 9. listopada, a organizirala ga je Misija OESS-a u Hrvatskoj.

Po riječima zamjenika ravnatelja policije Jakoba Bukvića, cilj i svrha posjeta bilo je potpunije razumijevanje metode upravljanja ljudskim potencijalima u modernoj europskoj policijskoj službi, s posebnim naglaskom na praktične apekte.

Bukvić je ocijenio da je hrvatska policija tijekom posjeta dobila korisne informacije koje će se pokušati implementirati u naš sustav upravljanja ljudskim potencijalima. "To je sustav koji će se uskoro vrlo intenzivno razvijati kroz međunarodne projekte, kao i kroz svakodnevno funkcioniranje svih uključenih službi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetio je da je u MUP-u već osnovan Odjel za europske integracije, međunarodne odnose i mirovne misije iz kojega su prvi službenici već poslani u mirovnu misiji UN-a na Kosovu. "Uskoro će hrvatska policija biti spremna ići u bilo koju zemlju kada to od nas zatraži međunarodna zajednica", kazao je Bukvić.

Jedan od članova izaslanstva, načelnik Uprave za tehniku Željko Fiolić rekao je da je njemačka policija trenutno nešto bolje tehnički opremljena, ali da će se i hrvatska policija u dogledno vrijeme koristiti modernom tehnikom. Dodao je da cilj posjeta nije bilo učenje, nego usporedba sustava s njemačkim kolegama.

Savjetnik za reformu policije pri misiji OESS-a Marco Kubny ocijenio je da je hrvatski MUP kroz reforme učinio velik napredak u dostizanju europskih standarda.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara