Muškarac iz okolice Valpova aktivirao ručnu bombu i teško se ozlijedio

Muškarac iz okolice Valpova aktivirao ručnu bombu i teško se ozlijedio

Ilustracija: 123rf.com

ŠEZDESETTROGODIŠNJI muškarac s područja Valpova teško je ozlijeđen u eksploziji ručne bombe koju je sam aktivirao, izvijestila je u utorak osječko-baranjska policija.

Šezdesettrogodišnjak je u blizini rijeke Vučice, nedaleko od Valpova, u ponedjeljak oko 11 sati aktivirao ručnu obrambenu bombu koju je ilegalno posjedovao, a uslijed eksplozije zadobio je teške ozljede obje noge nakon čega je prevezen u osječki Klinički bolnički centar.

Policijski službenici su, temeljem naloga suda, pretražili njegov dom gdje su pronašli i oduzeli jedan pištolj i nekoliko stotina komada raznog streljiva koje legalno posjeduje. Zbog toga 63-godišnjak je  kazneno prijavljen zbog ilegalnog posjedovanja bombe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, Vlado Krznarić, istaknuo je kako policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, jer je i dalje na snazi akcija „Manje oružja, manje tragedija - izbacimo uljeza“.

„Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da nas o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.“, rekao je Krznarić.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a građani se o svemu dodatno mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara