Muškarac iz Velike Kladuše osuđen na 38 godina zatvora za ubojstvo i silovanje

Muškarac iz Velike Kladuše osuđen na 38 godina zatvora za ubojstvo i silovanje

Tekst: Z.J.
Foto: Željko Šop / Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Rijeci danas je izrečena presuda od 38 godina zatvora 23-godišnjem Samiru Bajriću iz Velike Kladuše u BiH. Bajrić je nepravomoćno osuđen zbog silovanja i ubojstva svoje 41-godišnje stanodavke i krađe.

Bajrić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 38 godina zatvora, nakon što ga je sudsko vijeće kojim je presjedala sutkinja Đurđa Jovanić osudilo na osam godina zatvora zbog silovanja, jednu godinu zbog krađe te 37 godina zbog teškog ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajrić je 18. svibnja prošle godine u večernjim satima u Kosima u općini Viškovo, u blizini Rijeke, došao na vrata svoje stanodavke u čijoj je kući imao odvojen stan. Nakon što je nesretna žena otvorila vrata, Bajrić ju je više puta šakom udario u glavu i tijelo, srušio i silovao, a da bi je spriječio da viče ugurao joj je dio pidžame u usta i ugušio je, stoji u objašnjenju sudskoga vijeća.

Osuđenik je nakon toga truplo sakrio ispod stubišta, a iz stanodavkina stana je nakon toga otuđio zlatni nakit i bižuteriju koji je sakrio na Viškovu. Također, ondje je bacio i krvavu odjeću.

Nakon toga, Bajrić se vratio u kuću i otišao spavati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara