Muškarac koji je izazvao strašan požar u Rijeci pušten da se brani sa slobode

Muškarac koji je izazvao strašan požar u Rijeci pušten da se brani sa slobode
Foto: Pixsell/Nel Pavletić
 
MUŠKARAC koji je osumnjičen da je bacivši neugašeni opušak u plastičnu vreću za smeće izazvao veliki požar u prodajnom centru Elgradu u Rijeci nakon prvog ispitivanja u Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci pušten je da se brani sa slobode jer u tom slučaju nema zakonskih razloga za određivanje istražnog zatvora, doznaje se od Općinskoga državnog odvjetništva.
 
 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
35-godišnji muškarac je ispitan na temelju kaznene prijave primorsko-goranske Policijske uprave zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.
 
Ispraznio pepeljaru u vreću s ostacima drvene građe
 
Osumnjičen je da je 16. veljače u 20,56 sati u skladištu u sklopu prodajnog centra Elgrada u Rijeci, "olako držeći da neće izazvati požar i ugroziti sigurnost imovine, pepeljaru s opušcima ispraznio u vreću u kojoj je bio ostatak drvne građe", navodi Općinsko državno odvjetništvo. Neugašeni opušci zapalili su sadržaj u vreći i vatra se proširila na skladište. Uništeno je pet hala Elgrada, obližnja hala i autopraonica. Po informaciji Općinskoga državnog odvjetništva, šteta je 7,5 milijuna kuna.  
 
Požar su za nekoliko sati lokalizirali vatrogasci iz Rijeke, Opatije, Viškova i Grobnišćine, a požarište su osiguravali i sljedeći dan te u nedjelju ujutro.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara